Landelijke Open imkerdag 2016

open imkerdag

open imkerdag

Op zondag 10 juli zijn in heel Nederland imkerijen te bezoeken. Voor de achtste keer doen ook de Zeewolder imkers mee. Dat wil zeggen dat ze bij de ingang van de bijentuin, aan de Woldlaan (achter de voetbalvelden) aanwezig zullen zijn om tekst en uitleg te geven over het moderne bijenhouden. We zijn aanwezig van 12:00-15:00. Bijenhouden is immers gegroeid van een wat klassiek, stoffig beroep tot een leuke moderne en uiterst nuttige hobby.

Omdat we weten dat bijen ook wel “eng” zijn zullen we geen bijenkasten met bijen vooraan zetten. Wel hebben we een demonstratiekast met bijen achter glas. En voor wie geïnteresseerd is lopen we een rondje over de bijentuin.

Wij zullen aanwezig zijn met onze uitrusting, boeken, posters. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om van echte bijenwas kaarsen te rollen.

We kunnen uitleg geven over “die bijensterfte”, het zwermen van bijen en de productie van honing. Maar wist u dat bijen echte bestuivers zijn, zonder bijen geen aardbeien, appels, peren en pruimen.

Kom gerust, tot zondag 10 juli!

Meer informatie over de landelijke open imkerijdag vind u op bijenhouders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *